fbpx


Fogászat

Nyálkahártya kezelése és szájhigiénia



A gyakori szájhigiéniai kezelések, és a szájnyálkahártya időnkénti kivizsgálása fontos a fogínyproblémák, a fogszuvasodás és minden más szájüregi probléma megelőzésében.

A mindennapos fogmosás és fogselyem-használat mellett ajánlott hat havonta professzionális fogászati tisztítást is elvégeztetni. Ezek a rutin tisztítások eltávolítják a fogköveket és a foltokat, megelőzik az ínygyulladást és segítenek a megfelelő szájhigiénia fenntartásában. Minden külső lerakódást el lehet távolítani az ultrahangos gép, és a szódabikarbónás homokfújás segítségével. Az ultrahangos gép a hanghullámokat használja arra, hogy fellazítsa a kemény lerakódásokat anélkül, hogy kárt okozna a fogakban. Az alapos tisztítást követően a fogakat polírozzuk a fogkő, illetve lepedék lerakódásának megelőzésére.

A fogágy- és fogínybetegségeket elsősorban a bakteriális fogkövek okozzák. A fogínybetegségek legtöbbször fájdalommentesek, és észrevétlenek maradhatnak egészen addig, amíg már túl késő nem lesz.

Kezdeti tünetek lehetnek a vérző fogíny és a rossz lehelet. Azokon a pácienseken, akiknél korai stádiumú fogínybetegséget diagnosztizáltak, nyálkahártya-kezelést végzünk. Eltávolítjuk a mélyen lerakódott fogköveket egy bizonyos eljárással, amit skálázásnak, vagy foggyökér tervezésnek nevezünk. Az íny és fogágy kezelése több alkalmat igényel addig, amíg a szájüreg megfelelő egészségi állapotát elérjük. A helyes otthoni szájápolás módját is megtanítjuk pácienseinknek, hogy az elért szintet fenn tudjuk tartani.

The initial symptoms can be a bleeding gum and bad breath. Patients diagnosed with early stage gum disease receive mucous membrane treatment. Deep settled plaque is removed by a technology called scaling or root planning. Treatment of the gum and parodontium requires a number of sittings before a proper level of oral cavity health is reached. Patients are also taught the correct method of oral hygiene at home so as to maintain the level achieved.







Kapcsolat

Leghőbb vágyunk hogy elérjük azt a mosolyt amit mindig is szeretett volna – egy mosolyt ami vonzó, magabiztos és gyönyörű!

Közösségi média

Kövess minket social felületeinken!


© 2023 Avicenna