FOGÁSZAT

Fogvédők készítése


Az éjszakai fogcsikorgatás, másik nevén a bruxizmus, egy napjainkban igen gyakori és alattomos fogászati probléma, amelynek során a páciens alvás közben elemi erővel kezdi egymáshoz szorítani a fogait.
Egy hosszú ideig tartó, görcsös préselésre gondoljunk, amelynek során a felső állcsont és az alsó állkapocs öntudatlan állapotban elképesztő erővel feszül egymásnak.   Az éjszakai fogcsikorgatás leggyakoribb kiváltó okának a stresszt tartják, a folyamatos lelki megterhelés miatt ugyanis a szervezet még éjszaka sem tud pihenni. Alvás során újra átéljük a minket napközben kínzó problémákat, ezért izmaink megfeszülnek, és kóros mozgásmintázat alakul ki. Ezáltal túlterheljük a fogakat, amitől azok extrém mértékben kopnak, a jellegzetes csücskök eltűnnek, a fognyakaknál ék alakú hiányok keletkeznek.
A fogak érzékennyé válnak hőhatásokra, a tömések, fogpótlások eltörhetnek, az esztétikus leplezések lepattanhatnak, állkapocs ízületi problémák alakulhatnak ki.
Reggel gyakran ébredhetünk arra, hogy az arc zsibbad, a szájnyitási korlátozottság mellett a rágóizmok az éjszakai tónustól fáradtak.
A harapásemelő sín egy rugalmas (gumiszerű) borítás, amelyet a fogtechnikai labor készít a páciensről a fogorvos által vett lenyomat segítségével. A sín képes arra, hogy az alsó, felső vagy akár mindkét fogsorra kerülve elnyelje a fogak összeszorításából származó erőket.
A fogazathoz tökéletesen illeszkedő harapásemelő használata kezdetben(!) magát az összeszorítást nem akadályozza meg, de mint közbülső elem segíti kilazítani a rágóizmokat, sőt, megszünteti a csikorgatással járó kellemetlen hangokat is. Hosszú távú alkalmazással akár a kiváltó okok is megszüntethetők.
Ezenkívül egyedi méretben készítünk sporttevékenységhez alkalmas fogvédő eszközöket.


Kapcsolat

Leghőbb vágyunk hogy elérjük azt a mosolyt amit mindig is szeretett volna – egy mosolyt ami vonzó, magabiztos és gyönyörű!


TELEFON

+36-20-3955218
+36-1-3025005


Naprakész hírek…

Közösségi média

Kövess minket a Facebook-on is!


© 2020 Avicenna