IGAZSÁGÜGYI FOGORVOSTAN

Harapásnyom azonosításIgazságügyi fogorvosszakértőként Dr. Farid a fognyomok elemzésének területén is megfelelő szakképesítéssel rendelkezik. Szorosan együtt dolgozik a Magyar Rendőrség Bűnügyi Technikai Osztályával az ilyen bűncselekmények elkerülése, felismerése és elemzése érdekében. A harapásnyomok általában olyan esetekben fordulnak elő, amikor szexuális erőszak, gyilkosság, vagy gyermekbántalmazás történt. A harapásnyom nyomravezető bizonyíték lehet a tettes kiderítésében. A harapás gyakran annak a jele, hogy az elkövető megpróbálta lefékezni az áldozatát, miközben át akarta venni az uralmat felette.

Harapásnyomok a testen bárhol lehetnek, de legfőképpen a puha szöveteken, és a húsosabb területeken, mint például a has vagy a fenék. Emellett előfordul, hogy harapásnyomokat találnak a baleseti helyszínen lévő tárgyakon, és gyakran található a gyanúsítottakon is, ami azt jelzi, hogy az áldozat így védekezett. Nagyon fontos, hogy minden megtalált harapásnyomot – főleg gyermekbántalmazás és megerőszakolás esetén – még időben lefotózzanak egy ABFO vonalzóval (Amerikai Igazságügyi Fogorvosszakértői Kamara által kidolgozott egységes mérőeszközzel), mielőtt a seb elkezd gyógyulni. Egyedül így lehet a harapásnyomok elemzését elvégezni.

Dr. Farid évente legalább egyszer részt vesz továbbképző kurzusokon az Egyesült Államokban, hogy megismerkedjen az új technikákkal, és a legújabb fejleményekkel az Igazságügyi Fogorvostan területén.Kapcsolat

Leghőbb vágyunk hogy elérjük azt a mosolyt amit mindig is szeretett volna – egy mosolyt ami vonzó, magabiztos és gyönyörű!


TELEFON

+36-20-3955218
+36-1-3025005


Naprakész hírek…

Közösségi média

Kövess minket a Facebook-on is!


© 2020 Avicenna