FOGÁSZAT

Helyreállító és esztétikai fogászat


Fogászati rendelésünket azért hoztuk létre, hogy a lehető legszebbé varázsoljuk mosolyát. Minden porcelán korona, héjkorona, valamint a fogak fehérítése is hozzájárulhat ehhez, így az Ön megjelenése még vonzóbbá és magabiztosabbá válik.


Héjkoronák (porcelán)

Fogszínű tömések és betétek (inlay)

Kerámia koronák és hidak


Helyreállító fogászatnak hívjuk azt az eljárást, amikor egy hiányzó vagy szuvas fogat visszaállítunk eredeti állapotába, és ezzel egy jól működő és egészséges fogsort biztosítunk.
Az utóbbi 50 év alatt a helyreállító és esztétikai fogászat hatalmas lépést tett előre. A fogászati implantátumok, hibrid és összetett tömések megjelenésével a fogászati szakma képessé vált arra, hogy visszaállítsa fogait esztétikailag tetszetős és jól működő állapotba. Mi e területen mindennel foglalkozunk, azaz implantátumokkal, koronákkal, hidakkal és fogsorokkal egyaránt.


Kezelések folytatása

Bár nagyon büszkék vagyunk a helyreállító és esztétikai fogászatunkra, a munkánk szívét mégis a kezelések képezik. A legelső konzultáció során egy alapos fogágy vizsgálaton fog részt venni, hogy megállapítsuk csontjainak és ínyének egészségi állapotát. Ezt követően kidolgozunk az Ön számára egy egyéni higiéniai programot, amellyel vagy fenntarthatjuk, vagy elérjük a fogak kívánt egészségét. A kezelési folyamat lezárulása után folyamatos kontrollvizsgálatokat biztosítunk annak érdekében, hogy az íny egészségét fenntartsuk, és hogy bármilyen helyreállító vagy kozmetikai fogászati beavatkozás olyan sokáig tartson, amennyire csak lehetséges.


Porcelán Koronák és Hidak

Amikor egy fog romlása olyan fokú, hogy koronát igényel, és az érintett fog egy nagy erejű harapási területen helyezkedik el, akkor egy kerámiával, vagy sima illetve nemesfémmel (jellemzően arannyal) megerősített porcelán korona válhat szükségessé.
Ezek a helyreállítási módszerek fogászati eljárásokban való bevezetésük óta – az utóbbi 40 évben –sokat fejlődtek. Ha e koronákat és hidakat szakszerűen készítik el, akkor felveszik a versenyt bármelyik kerámia koronával.


Hidak

Amikor egy fog hiányzik vagy már nem lehet megmenteni, akkor vagy mesterséges foggal (beültetéssel) helyettesíthetjük, vagy hidat készítünk, amely átíveli az elvesztett fog üres helyét. Ezt hívják rögzített hídnak. Mindig legalább két természetes fog tartja, és egy vagy több helyettesítő pótlás (köztag) lehet a két tartófog között.
Bár ezt a technológiát alkalmazták a múlt század legnagyobb részében is, mára drámai változás zajlott le a hidak kinézete terén. Vannak olyan esetek, amikor mesterséges fog beültetésére nincs mód, vagy a beültetés eredménye nem hozná a kívánt esztétikai eredményt, ezekben az esetekben készítünk rögzített hidakat.


Fog színű tömések

Ma már az emberek tisztában vannak azzal, hogy a fekete fogak könnyen észrevehetőek amikor beszélünk, főleg akkor, amikor nevetünk, ami esztétikailag nagyon zavaró lehet. Ha ez foglalkoztatja, ne aggódjon! Már több lehetőség is rendelkezésre áll arra, hogy ezen segítsünk.

Ha a szuvasodás és meglévő, kisebb tömések kis területen helyezkednek el, akkor ott fogszínű tömések alkalmazásával a fogait újjávarázsolhatjuk.

A hátsó fogak területe több nagy erejű harapásnak van kitéve, ezért a nagyobb üregek és a régi nagyobb tömések porcelán, kerámia, vagy laboratóriumban készített un. resin betétet igényelhetnek. Ebben az esetben a mindössze két fogászati látogatást igénylő eljárás eredménye jelentősen javíthatja a hátsó fogak egészségét és kinézetét.


Kapcsolat

Leghőbb vágyunk hogy elérjük azt a mosolyt amit mindig is szeretett volna – egy mosolyt ami vonzó, magabiztos és gyönyörű!


TELEFON

+36-20-3955218
+36-1-3025005


Naprakész hírek…

Közösségi média

Kövess minket a Facebook-on is!


© 2020 Avicenna